Sådan kan du få en mere bæredygtig livsstil

Går du ligesom rigtig mange andre op i at leve mere bæredygtigt? Der er rigtig meget fokus på miljøet i disse dage, og det bliver gang på gang nævnt, at alle har et ansvar for at passe på jorden. Det er også rigtigt, og der er rigtig mange ting, man kan gøre for at støtte om dette.

Der er flere forskellige måder at være mere bæredygtig på, og her vil du blive præsenteret for to vigtige af disse, som er nemme at tage til sig i hverdagen.

Spis vegetarisk

Et område, hvor du især kan gøre en indsats, er din kost. Det du spiser kan faktisk være mere afgørende, end man lige går og tror. Da kød ikke er det mest klimavenlige at spise, kan det være, at du skal skære ned for kødet og skrue op for grøntsagerne.

Hvis du ikke har meget erfaring med det vegetariske køkken, kan du prøve at købe vegetar måltidskasser. Her vil du møde en masse forskellige råvarer – både nogle du kender, og nogle du ikke kender – så her er der rig mulighed for at få lavet en masse lækkert vegetarmad.

Hop på cyklen i stedet for at køre i bil

Noget af det, som er rigtig skadeligt for miljøet, er de store benzinslugende biler – så dem skal der selvfølgelig skæres ned på. Hvis det på ingen måde vil være muligt for dig at undvære en bil – det kunne eksempelvis være, hvis du bor på landet eller i en lille landsby uden busforbindelser – kan du eventuelt vælge at investere i en elbil – det er bedre end biler, der kører på benzin. Ellers er det bedste, du kan gøre, altså at hoppe på cyklen når du skal et sted hen. Det er den mest bæredygtige metode til at komme til og fra steder.

Dette indlæg blev udgivet i mad. Bogmærk permalinket.